Jak oživit autodráhu ITES

Moderátor: hydrostar

Odpovědět
Zpráva
Autor
hydrostar
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak oživit autodráhu ITES

#81 Příspěvek od hydrostar » 12 led 2025, 19:34

Tak jsem se díval a úprava pro spojku je nerealizovatelná. Bohužel spojka je vysoká přesně jak rám.
Jsem typickým občanem České republiky.
Už od rána si na něco ustavičně stěžuji...

SaVec

#82 Příspěvek od SaVec » 12 led 2025, 22:00

Už to mám poskládané a v mém případě ty kolíky drží po zaklepání parádně. V zatáčkách budeme používat vytisknuté upravené sponky z 3D tisku takže krajnice budou pasovat bez úprav.

hydrostar
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od hydrostar » 13 led 2025, 06:48

Mohl bych požádat o fotku řešení té sponky? Docela by mě zajímalo, jak jste to tam napasovali. Nebo je ta sponka chráněná patentem? :)

SaVec

#84 Příspěvek od SaVec » 13 led 2025, 17:08

Patent na to nemám. :) Sponky byly koupeny na topautodrahy cézet. Jen jsem musel uštípnout čelo, ale dají se potom vytáhnout šroubovákem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

hydrostar
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od hydrostar » 13 led 2025, 18:18

Tak tato varianta mě vůbec nenapadla. Ale jsem rád, že ten problém má řešení. Takže ať to slouží tak, jak má...

hydrostar
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od hydrostar » 14 led 2026, 20:10

Zkoušel jsem různé spojky, které by se daly použít k těm krajnicím. Bohužel každá nějak překáží. Buď trčí ven z oblouku nebo nadzvedává panel kvůli přidané spodní destičce. Hledal jsem řešení a vznikla univerzální spojka pro rovinky i zatáčky. Je případně ke stažení zde:
https://www.printables.com/model/155610 ... drahy-ites

model

#87 Příspěvek od model » 15 led 2026, 10:01

Přidávám svoji zkušenost, kterou jsem prezentoval již na Fóru FARO, možná i na tomto, ale opakování je matka moudrosti.
Protože jsem svůj profesní život zasvětil návrhům a realizacím interiérů, tak jsem měl možnost si od stolaře vzít zbytky 2 mm ABS hran, kterými se oblepují hrany u dvířek a stolových desek.
Dá se pochopitelně použít jakákoliv plastová destička, ale podmínka je, aby byla tloušťka 2,5 mm. Nejjednodušší je použít k doplnění starou platební, nebo komerční kartu.
Proužek má výšku 6 mm, délku 32 mm a je lepen sekundovým lepidlem. Může se vyztužit kolmo vlepenou destičkou, ale lepená plocha je dostatečně velká a drží.
Na fotografii mám hranu v barvě pistácie, ale když se použije černá, tak to není vůbec vidět. Horní plochu dílu je možno začistit tmelem, nebo vyříznout a vlepit
kousíček plastu 1,5 mm silného. Potom se dají v pohodě použít originální spojky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

hydrostar
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od hydrostar » 15 led 2026, 11:15

Spojku jsem navrhoval jen proto, aby se dala použít současně s tištěnými krajnicemi. Pro tyto krajnice není možné použít ani originální spojku, protože ta taky trčí ven.

model

#89 Příspěvek od model » 15 led 2026, 13:16

No to jsem si uvědomil, až jsem odpinknul příspěvek. Toto je případ, když je dráha jen s originálními mantinely.

Odpovědět